Palvelut

Motelli Kontion palveluita

Kota ja grillikatos

Voit grillailla tilavassa tunnelmallisessa kodassamme säällä kuin säällä tai grillikatoksessamme kesäkaudella. Kodassa paistuvat helposti makkarat tai vaikka loimukala.

Polttopuut ja grillausvälineet kuuluvat varustukseen.

Kodan voit halutessasi varata myös yksityiskäyttöön hintaan 50€/h

Sauna - Emokontio

Leppeälöylyinen saunamme ei jätä ketään kylmäksi. Pukuhuoneessa on tilaa vaikka väkeä olisi enemmänkin ja mukavalla terassilla voi vilvoitella löylyjen välissä, vaikka sitten virvokkeita nautiskellen.

Saunan voit halutessasi tilata myös yksityiskäyttöön!
Emokontio sauna – 40€/h, lisätunnit 20€
Vuokrapyyhkeet – 5€/kpl

Motelli Kontion kokouspalvelut

Ota Kontio mukaan kokouksiin! Meiltä saat parikin eri vaihtoehtoa onnistuneen palaverin tai kokouksen pitämiseen. Järjestämme myös kokouskahvit ja tarjoilut erikseen sovittaessa.

Hinta 40€/2h

Iso Kontio – Suurin huoneistomme on erinomainen kokouspaikka max 10:lle hengelle. Omaa rauhaa päiväsaikaankin, iso pöytä ja valoisa tila. Huoneistossa on myös omat WC tilat.

Kontio-kontti – Vastaanottomme yhteydessä oleviin tiloihin mahtuu max 25 henkeä mukavasti pöytien ääreen ja tila voidaan vuokrata yksityiskäyttöön iltaisin. Esitysten pitoa helpottaa TV, johon voit yhdistää tietokoneen langattomasti.

Huoltotila

Hyvin varusteltu huoltotilamme on kesäisin aittamajoittujien, karavaanareiden sekä telttailijoiden käytössä. Talvisin tila toimii suksienhuoltotilana. 

Huolehdimme huoltotilamme siisteydestä kesäkaudella useita kertoja päivässä!

Huoltotilamme on avoinna ympäri vuorokauden.

Varustelu:

  • Pyykinpesukone – toimii kolikoilla – 4€/pesukerta

  • kuivauskaappi

  • Suihku ja WC

  • Hella, keittoliedet ja mikroaaltouuni

  • Astianpesu lavuaari

  • Jääkaappi

  • Ruokailu- ja ruuanlaittovälineet

  • Suksien voiteluteline sekä -voitelurauta

Kontion retket!

Tervetuloa kokemaan Kontiolahtea monipuolisesti ja ympärivuotisesti –  maastopyörällä, lumikengillä tai patikoiden.

Varaa retket paikanpäällä, minimissään edellisenä päivänä. Ohjatut retket järjestetään 2:lle hengelle tai sitä suuremmille ryhmille. Kaikkiin retkiin on mahdollista lisätä makkaranpaistoa tai lohenloimutusta erillismaksusta.

Hinnat:  75€/henkilö 

Lumettoman ajan FatBike-retket 

Kontion Karjahdus: Koe Kontiolahden maisemat pyörän selässä. Pääasiassa polkuja pitkin kulkeva reitti johdattaa Sinut ampumahiihdon maailmancupin maastoihin, unohtamatta kuuluisaa “seinänousua”. 
Vaativuustaso: sovitetaan ryhmän mukaan.
Pituus:
2h ja 15km

Kontion kaste: Retki johdattaa Sinut upeiden maastojen halki Vierevänniemen mukavan matalavetiselle uimarannalle, jossa voi pyöräilyn lisäksi pulahtaa uimaan.  Tällä reitillä pääset tutustumaan myös sekä sataman että lintutornin maisemiin.
Vaativuustaso: helppo
Pituus: 2h ja 15km

Kontion kohtaaminen: Retki vie Sinut Pyytivaaran huipulle! Todella upeita järvi-, metsä- ja vaaramaisemia tarjoava reitti kulkee polkuja ja hiekkateitä pitkin. Joe ei tahdo pitää kiirettä, on mahdollisuus pysähtyä uimatauolle tai laavulle evästämään. 
Vaativuustaso: keskivaativa
Pituus: noin 2h ja 20km 

Hankikauden retket -
lumikengillä tai liukulumikengillä

Kontion kolotus: Talvinen kokemus, eli retki motellilta Sataman lintutornille. Pääset tutustumaan lumisissa puustomaisemissa Kontiolahden luonnonsuojelualueeseen.
Vaativuustaso: Helppo
P
ituus: 2h ja noin 7km

Suo, kuokka ja Kontio: Kontiolammen kierros! Tällä retkellä pääset tutustumaan pieneen, ihastuttavaan Kontiolampeen ja sen kauniiseen ympäristöön.
Vaativuustaso: Helppo
Pituus: 2h ja noin 5km

Kaikkiin retkiin voidaan erillismaksusta yhdistää makkaranpaisto tai loimulohi motellin grillikodalla. 

Kaikkiin vuodenaikoihin

Kontion Kotimatka: Ikimuistoinen retki vie sinut Kolvananuuron kierrolle, miljoonia vuosia sitten syntyneen rotkolaakson henkeäsalpaaviin maisemiin!

Tämä patikka ei aivan huonojalkaisimmalle sovellu ja onkin suunnattu hieman kokeneemmalle kulkijalle.

Kontion matkassa johdatamme sinut mm. suon ylitykseen, kivirokassa kulkemiseen ja seinämänousuun.  Talvisaikaan reitti on hieman kesää helppokulkuisempi. 

Lähtöpaikka on joko Kolvananuurosta tai maksua vastaan voidaa sopia erilliskuljetus Motellilta.

Vaativuustaso: vaativa!
pituus: 5-6h ja 6,5km

Kumppaneidemme palveluita

Pohjois-Karjalassa elää vielä vahvana vanhojen aikojen yhteisöllisyys. On aina mukavampaa tehdä yhdessä, varsinkin kun löytää oikeat tahot joiden kanssa työskennellä vieraidemme hyväksi.

Tässä siis tahoja, joiden kanssa arvomaailmamme kohtaavat ja tiedämme, että saat heidän kauttaan meidän toimintaamme tukevaa taattua palvelua.

Rakastatko ulkona liikkumista? Aktiivimatkalaisen kannattaa ehdottomasti tutustua Kontiolahti Outdoorin laajaan palveluntarjontaan. Voit vuokrata fatbiket ja maastopyörät sähköllä tai ilman, sukset maastohiihtoon, lumikenkängät ja liukulumikengät. Outdoor on oikea paikka myös jos sinua kiinnostaa frisbeegolf, sauvakävely, kickbike-ajo, rullahiihto tai seinänousu – liikkujalle on tarjolla liki mitä vain. Vain pari kivenheittoa Motelli Kontiolta.

Houkuttelevatko kireät siimat? Sisu Fishing tarjoaa ammattilaisten toteuttamia kalastusohjelmapalveluita kaiken tasoisille harrastajille. Kannattaa laittaa mieleen, jos kesä- ja talvikalastus tai saariretket ovat mieleesi. Kontiolahden Höytäinen on upea järvi, joka 43 kilometriä pitkänä ja 17 kilometriä leveänä tarjoaa upeat puitteet mm. kuhan, harjuksen ja taimenen kalastukselle.

Vaihda vapaalle, heitä bägi olalle ja lähde rentoutumaan golfin pariin Suomen kauneimmalle kentälle, Kontiolahdelle. Karelia Golf ja Motelli Kontio tarjoavat Sinulle “pelaa ja majoitu” -paketin alkaen vain 139e/vrk/pelipäivä. Hinta ainoastaan nettisivujen kautta tai puhelimitse tehdyistä varauksista. Kysy tarkempia tietoja henkilökunnaltamme.

Oletko lomatkalla ja mukanasi on autolastillinen eläinten ystäviä? 1800-luvun maalaismiljöössä, ainutlaatuisissa vaaramaisemissa sijaitsee Selkie Green Care, jonka idyllinen kotieläintila sulattaa taatusti sydämesi. Vekkulit vuohet, kanit, lampaat, marsut, chinchillat ja tilan shetlanninponi ovat monelle loman kohokohta.

Kaipaatko opastusta ja tietoa Kontiolahden alueen tarjoamista luontoliikuntamahdollisuuksista? Suuremmat treeniryhmät ja seurat varsinkin hiihtolajien puolella ovat löytäneet Vaara Sportin mieleisekseen. Tarjonnassa mm. huippu-urheiljatasoista ruokapuolta ja lisäpalvelut jopa valmennuspuolelle. Ladut ja reitit alkavat suoraan ulko-ovelta ja Powerzone kuntosalilla saa hyvän hien pintaan.